Hippisch Centrum De Vleet

* Manege Bij de Vleet * Pensionstal Bij de Vleet * Paardenpraktijk Groenveld *

Bij de Vleet wordt heel wat afgezweet

FNRS

De FNRS wedstrijd van 5 april zal worden verplaatst wegens de uitbraak van corona en de daardoor geldende maatregelen.

Wij zijn een FNRS manege/pensionstal met 4 sterren. Wij bieden onze ruiters de ruiteropleiding van het FNRS aan. We maken daarvoor gebruik van de theorie uit de boeken en organiseren regelmatig F-proeven om zo de theorie en praktijk te kunnen testen. Hieronder zijn de F-proeven te downloaden en komt alle benodigde informatie te staan. Tevens zijn wij lid van stichting veilige paardensport.

Hieronder staan alle F proeven. Let goed op of je versie A of B nodig hebt.

Proef F1A    Proef F1B    Proef F10A    Proef F10B  
Proef F2A    Proef F2B    Proef F11A    Proef F11B
Proef F3A    Proef F3B    Proef F12A    Proef F12B
Proef F4A    Proef F4B    Proef F13A    Proef F13B
Proef F5A    Proef F5B    Proef F14A    Proef F14B
Proef F6A    Proef F6B    Proef F15A    Proef F15B
Proef F7A    Proef F7B
Proef F8A    Proef F8B
Proef F9A    Proef F9B

Theorie

Bij de even F-proeven hoort een theorie examen. Deze kun je bij ons op de manege doen. Om de theorie te kunnen leren heb een een boek nodig welke te bestellen in via onderstaande link. Om jullie op weg te helpen met de theorie kun je met een groep van minimaal 5 personen een theoriemiddag afspreken. De kosten zijn 7,50 per persoon en de middag duurt 1,5 uur.

Het theorieboek (incl proevenboekje):
https://www.knhswebshop.nl/leer-paardrijden-met-plezier-brons/72-B1700-0001

Afgelopen wedstrijd was ondanks het weer een succes. Onze volgende FNRS wedstrijd organiseren we op 5 april 2020. Je kan je opgeven aan de bar.

Bij opgave mag je 3 paarden opgeven als favoriet. Als je nog niet weet welke F-proef je het beste kan starten of vragen hebt over jouw niveau of de F-proeven vraag het aan jouw instructeur. Als je een even F-proef start en nog geen theorie hebt gehaald dien je een theorie examen te doen. Er zullen enkele dagen/tijdstippen volgen waarop je theorie examen kan doen. De theorie kun je leren uit het boek Leer paardrijden met plezier (F1 t/m F12 is boek brons, F13 en verder is boek zilver). Dit boek is te bestellen in de KNHS webshop.

Speciaal voor de ruiters die net zijn gestart hebben we de stap proef. Deze proef wordt enkel in stap gereden en er mag begeleiding meelopen. Er is dus nauwelijks rijervaring nodig.

Bij opgave dient direct contant betaald te worden. Er kan worden ingeschreven tot 22 maart 2020. Er is plaats voor 60 starts, daarna starten we een reservelijst. Als er minimaal 10 deelnemers op de reservelijst staan kunnen we uitwijken naar de zaterdag middag/avond 4 april met een aantal categorieën.