Hippisch Centrum De Vleet

* Manege Bij de Vleet * Pensionstal Bij de Vleet * Paardenpraktijk Groenveld *

Bij de Vleet leer je paardrijden voor je het weet

Manege

Op deze pagina vindt u meer informatie over Manege Bij de Vleet en de manege activiteiten die wij aanbieden. Wij organiseren ook regelmatig leuke evenementen voor manege ruiters. Deze kunt u terug vinden onder het kopje activiteiten. Mochten er toch nog vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u leren paardrijden of graag weer op les of zoekt u een plek waar u uw kind vertrouwd kan laten genieten van pony’s en paarden? Wij bieden rijlessen aan voor jong en oud en op verschillende niveau’s.

Voor de kinderen onder de 6 jaar die nog te jong zijn voor de reguliere lessen bieden wij speciale kabouterlessen aan. Deze lessen worden gegeven door een ervaren gediplomeerd instructeur. Veiligheid is voor ons erg belangrijk. Alle pony's worden vast gehouden, wij stellen het daarom zeer op prijs als u als ouder (verzorger, oppas, broer/zus, neef/nicht, buur, etc) wilt meelopen tijdens deze les. Hierdoor is het tegelijk een leuke ouder/kind activiteit.

De kabouterlessen zullen een voorbereiding vormen op ons starterspakket. We zullen stapvoets diverse leuke opdrachten uitvoeren om zo spelenderwijs bekend te raken met pony's en ponyrijden. Tevens heeft omgaan en rijden op pony's een positief effect op de balans en de coördinatie van de kinderen.

Voor startende ruiters hebben wij een starterspakket welke 77,50 euro kost. Dit zijn 5 lessen aan de longeerlijn waarbij de ruiter nog niet zelf hoeft te sturen maar wel alle beginselen kan leren. Bij dit pakket zit een gratis les waarin je leert op/afzadelen en poetsen. De eerste lessen zijn altijd individuele- of zogenaamde prive-lessen.

Na het starterspakket wordt er gekeken hoe goed de ruiter al kan rijden. Indien het niveau voldoende is om al in een groep te rijden kan de ruiter meteen doorstromen naar een groepsles. Indien de ruiter nog niet voldoende vaardigheden bezit mag deze eerst een periode deelnemen aan een klein groepje van maximaal 3 ruiters. Deze lessen duren 30 min en er is begeleiding aanwezig om te helpen met op- en afzadelen. In overleg met de instructeur stroomt de ruiter dan op zijn/haar moment door naar een grotere groep.

Wij hebben leskaarten van 10 lessen (op te maken in 20 weken) welke voor ruiters tot 16 jaar 155 euro kosten, voor 17 jaar en ouder kosten de 10-rittenkaarten 180 euro. Het is ook mogelijk om losse lessen te volgen.

Hippisch Centrum de Vleet biedt tevens privélessen aan. Het is mogelijk om een privéles alleen te volgen of deel te nemen aan een privéles voor twee, waaraan 2 combinaties kunnen deelnemen. Het is ook mogelijk om een ouder/kind les te volgen. U kunt privelessen nemen op een manege paard of pony, of met uw eigen paard of pony. U kunt daarbij kiezen uit meerdere instructrices.

Heeft u een eigen pony of paard bij ons in pension of komt u van buitenaf met een paard of pony, dan kunt u daarmee ook deelnemen in onze manege lessen.

Bent u benieuwd naar onze overige tarieven? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.

Privacy en regelementen

Wij hechten zeer aan de privacy van onze klanten, bezoekers en onze medewerkers. Daarom is het niet toegestaan om op het terrein en in de gebouwen van Hippisch Centrum De Vleet video- of filmopnamen of foto's te maken, deze openbaar te maken en/of te publiceren op Social Media, zonder voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Hippisch Centrum De Vleet.

Onze algemene voorwaarde en regelementen zijn onderaan onze website te downloaden.


Angel, Zmirna en Capita

Na jaren trouwe dienst is onze Angel niet meer in staat om mee te doen met de lessen. Angel geniet nu van het buitenleven met kuddegenootjes.

Zmirna is onlangs verhuisd naar België waar iemand heel gelukkig van haar is geworden. Zij heeft nog een paard met dezelfde beperkingen als Zmirna en weet dus hoe ze met haar om moet gaan.

Capita is naar het prachtige Frankrijk. Zij zal hier met name ingezet worden voor grondwerk