Hippisch Centrum De Vleet

* Manege Bij de Vleet * Pensionstal Bij de Vleet * Paardenpraktijk Groenveld *

Bij de Vleet leer je paardrijden voor je het weet

Manege

Op deze pagina vindt u meer informatie over Manege Bij de Vleet en de manege activiteiten die wij aanbieden. Wij organiseren ook regelmatig leuke evenementen voor manege ruiters. Deze kunt u terug vinden onder het kopje activiteiten. Mochten er toch nog vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u leren paardrijden of graag weer op les of zoekt u een plek waar u uw kind vertrouwd kan laten genieten van pony’s en paarden? Wij bieden rijlessen aan voor jong en oud en op verschillende niveau’s. Zo heeft de manege zeer brave beginnerspony's staan, maar ook dieren die meer op niveau getraind zijn en oefeningen als de zijgangen, contragalop, etc beheersen. Ook is het mogelijk op afspraak gondwerkles te volgen. Voor hele jonge ruiters hebben wij de kabouterlessen en voor ruiters die echt willen starten met rijden is er een introductie pakket. Hieronder kun je lezen over de verschillende lessen die we aanbieden met daarbij de prijzen. Mochten er toch nog vragen zijn, of wil je graag meedoen, neem contact met ons op.

Nog belangrijk:
- U kunt bij ons alleen contant betalen.
- Bij het rijden zijn rijlaarzen of chaps met speciale rijschoenen verplicht (rijlaarzen in diverse maten te leen).
- Het is verplicht om tijdens het rijden een veiligheidscap te dragen
- Lessen afzeggen kan tot 24 uur voor de aanvang van de les bij voorkeur via sms of app.
- Lessen op een rittenkaart zijn niet overdraagbaar op een ander persoon.
- De prijzen op de website zijn voorbehouden aan prijswijzigen en typefouten.


Lesrooster Manege Bij de Vleet. Vanaf 1 augustus 2019
Maandag15:30-16:00Startersles met maximaal 3 ruiters
16:00-16:30Startersles met maximaal 3 ruiters
16:30-17:30Groepsles beginners en licht gevorderden vanaf 9 jaar
17:30-18:30Wedstrijd gericht les
18:30-19:30Groepsles
19:45-20:45Volwassenen
20:45-21:45Volwassenen
Dinsdag17:30-18:30Groepsles
18:30-19:30Groepsles beginners en licht gevorderden vanaf 6 jaar
Woensdag13:30-14:30Groepsles beginners en licht gevorderden vanaf 6 jaar
14:30-15:30Groepsles   
16:30-17:30Groepsles beginners vanaf 12 jaar
17:30-18:30Groepsles licht gevorderde vanaf 12 jaar
Donderdag16:00-16:30Startersles met maximaal 3 ruiters
16:30-17:30Groepsles beginners en licht gevorderden vanaf 6 jaar
17:30-18:30Groepsles
18:30-19:30Springles (om de week)
18:30-19:30Springles (om de week)
19:30-20:00/20:30Springles voor pensionklanten
Vrijdag09:30-10:30Volwassenen
16:00-16:30Startersles met maximaal 3 ruiters            
16:45-17:15Startersles met maximaal 3 ruiters
17:30-18:30Groepsles beginners en licht gevorderden vanaf 6 jaar
18:30-19:30Groepsles
19:30-20:30Volwassenen
Zaterdag09:30-10:30Beginnende en licht gevorderde ruiters vanaf 6 jaar
10:30-11:30Groepsles
11:30-12:30Volwassenen
12:30-13:30Groepsles        


Introductiepakket

Voor startende ruiters hebben wij een introductiepakket welke 77,50 euro kost. Deze 5 lessen starten aan de longeerlijn waarbij de ruiter nog niet zelf hoeft te sturen, maar wel het gevoel kan krijgen. Afhankelijk van de ruiter leer je tijdens deze lessen ook het paard los besturen in stap en in draf en als de ruiter het aankan in galop. Bij dit pakket zit een gratis les waarin je leert op/afzadelen en poetsen. De eerste lessen zijn altijd individuele- of zogenaamde privé-lessen. De lessen worden gegeven op doordeweekse dagen. Dit kan op een vast moment of elke les kan afzonderlijk worden afgesproken.

Na het introductiepakket wordt er gekeken hoe goed de ruiter al kan rijden. Indien het niveau voldoende is om al in een reguliere groep te rijden kan de ruiter meteen doorstromen naar een groepsles. Indien de ruiter nog niet voldoende vaardigheden bezit mag deze eerst een periode deelnemen aan een klein groepje van maximaal 3 ruiters. Deze lessen duren 30 min en er is begeleiding aanwezig om te helpen met op- en afzadelen. De kleinere groepjes gaan altijd door, ook als er maar 1 persoon meedoet. De prijs voor deze lessen is gelijk aan die van de grote groepen. In overleg met de instructeur stroomt de ruiter dan op zijn/haar moment door naar een grotere groep.


Groepslessen

Op alle dagen met uitzondering van de zondag geven wij groepslessen. De groepslessen duren 60 minuten. Er zijn lessen voor volwassenen en kinderen en op verschillende niveau's. We proberen een groep niet te groot te laten worden. Zo proben we een maximum van 10 deelnemers aan te houden (uitzonderingen daargelaten). Echter als de groep minder dan 4 deelnemers bevat mag de instructeur besluiten om groepen samen te voegen of de groep korter (30 minuten) les te geven. Indien jouw gegevens bij ons bekend zijn zullen wij jou hierover informeren, bij voorkeur via app/sms/bellen. We proberen dit zo vroeg mogelijk te doen op de dag van de les of eerder. Dit is natuurlijk afhankelijk van wanneer wij de afmeldingen van de andere ruiters ontvangen.

Wij hebben maandabonnementen (tot 17 jaar 65 euro per maand, vanaf 17 jaar 75 euro per maand) en leskaarten van 10 lessen (op te maken in 20 weken) welke voor ruiters tot en met 16 jaar 157,50 euro, voor 17 jaar en ouder kosten de 10-rittenkaarten 182,50 euro. Het is ook mogelijk om losse lessen te volgen. Een losse les voor een ruiter tot en met 16 jaar is 22,50 euro, een losse les voor een ruiter vanaf 17 jaar is 25 euro.

Wil je graag mee doen in een van de groepslessen maar rijd je nog niet bij ons op de manege? Dan geniet het onze voorkeur om eerst een privéles te volgen. Zo kunnen we kennis maken, een op een uitleggen waar alles te vinden is en kunnen we inschatten in welke groep je het best kunt gaan meerijden.

Voor de actuele beschikbaarheid neem contact met ons op.


Springlessen

Op donderdag om de week is er een springles. Om deel te kunnen nemen aan de springles hoor je een aantal dingen goed onder de knie te hebben. Degene die dit het beste kan beoordelen is jouw instructeur. Wil je springles, overleg dan eerst met je instructeur of je voldoende vaardigheden beheerst om veilig mee te kunnen doen in de springles. Bij voldoende animo kunnen wij een 2e springles starten waarbij we bij het begin beginnen.

De springlessen worden gegeven in de grote rijbaan. Voor de les wordt er een plattegrond gemaakt en aan de hand van de plattegrond bouwen de deelnemers gezamenlijk het parcours op. Je leert hierdoor meer over hoe hindernissen eruit horen te zien en hoe de afstanden zijn tussen balken en hindernissen. Na de les breken we het parcours ook weer gezamenlijk af.

Springlessen worden gerekend als losse lessen. Dit houdt in dat voor iemand tot en met 16 jaar de les 21 euro kost en voor iemand van 17 jaar en ouder 23,50 euro. Er is geen kaart beschikbaar voor de springlessen en er dient dus per keer contant betaald te worden.


Privélessen

Hippisch Centrum de Vleet biedt tevens privélessen aan. Het is mogelijk om een privéles alleen te volgen of deel te nemen aan een privéles voor twee, waaraan 2 combinaties kunnen deelnemen. Het is op deze manier ook mogelijk om een ouder/kind les te volgen.

Door onze diversiteit aan instructeurs kunnen wij zowel startende als ruiters op een bepaald wedstrijdniveau privéles aanbieden. Het is aan te raden om bij het afspreken van de les aan te geven wat je graag zou willen en op welk niveau zodat we de juiste instructeur aan jou kunnen koppelen.

Privélessen zijn 30 minuten, maar op aanvraag kunnen er ook privélessen van 60 minuten gegeven worden. De prijs voor een privéles is 27,50 euro voor ruiters tot en met 16 jaar en 30 euro voor ruiters vanaf 17 jaar.

Het is tijdens de privélessen ook mogelijk om les te krijgen in longeren, grondwerk of andere onderwerpen waar je graag meer over wilt leren.


Angst

Hoewel wij onze uiterste best doen om iedereen vertrouwd te maken met de pony's en paarden en we graag elke leerling de kans willen geven op zijn of haar eigen tempo te leren kan het toch voorkomen dat je het spannend vind om op een paard of pony te rijden of om ermee om te gaan. Speciaal voor deze ruiters is het bij ons mogelijk om privé of in een groepje op eigen tempo vertrouwd te raken met onze paarden en pony's. Tijdens de les kan naar wens worden gereden of er kan juist voor gekozen worden om naast het paard/de pony te leren over de omgang, het gedrag, het begeleiden en besturen met behulp van lichaamstaal, etc. Eigen wensen staan hierin centraal, wat zou jij willen leren/kunnen, waar ben jij precies bang voor.


Les met eigen paard/pony

Het is mogelijk om privélessen en/of groepslessen mee te rijden met een pensionpaard of pony of met eigen paard of pony van buitenaf. We hanteren hiervoor aangepaste prijzen welke bij ons op te vragen zijn. Mocht je speciale vragen/wensen hebben kunnen die altijd overlegd worden.


Sportpaard/pony

Op de manege staan diverse leuke paarden en pony's welke te huur zijn als sportpaard/sportpony. Dit houdt in dat je naast de lessen enkele dagen per week zelf met het dier traint om zo meer ruiteruren te maken en nog meer te kunnen genieten van de dieren en het rijden op de dieren. Normaal gaat dit per maand maar met de grote/zomer vakantie voor de deur is het ook mogelijk een paard of pony 4 weken van de vakantie te rijden je hebt dan geen maand opzegtermijn. Reserveer nu alvast het paard of de pony die jij de grote vakantie zou willen rijden.

Voordelen:
Een paard/pony om te rijden.
Gebruik van de rijbanen, longeercirkel en paddocks.
Geen klussen zoals mesten, voeren, etc.
Geen extra kosten voor hoefsmid, dierenarts, etc.
Kortom alleen de lusten en niet de lasten en dat voor een stuk minder geld als onze pensionprijzen.

Wij hanteren hiervoor de volgende prijzen
3 dagen per week (1x per week deelnemen aan een groepsles en 2x per week zelfstandig trainen) 180 euro per maand
4 dagen per week (1x per week deelnemen aan een groepsles en 3x per week zelfstandig trainen) 200 euro per maand

Bij 4 dagen per week zitten nog 2 leuke extra's namelijk
- 1 dag per week het alleenrecht. Het paard of de pony wordt dan niet ingezet voor de lessen.
- Gebruik van een zadelkastje zolang deze beschikbaar zijn.

Privacy en regelementen

Wij hechten zeer aan de privacy van onze klanten, bezoekers en onze medewerkers. Daarom is het niet toegestaan om op het terrein en in de gebouwen van Hippisch Centrum De Vleet video- of filmopnamen of foto's te maken, deze openbaar te maken en/of te publiceren op Social Media, zonder voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Hippisch Centrum De Vleet.

Onze algemene voorwaarde en regelementen zijn onderaan onze website te downloaden.


Hieronder zullen wij je voorstellen aan enkele van onze manegepaarden/pony's. Wil je ze allemaal leren kennen? Kom dan langs op onze manege en wij stellen ze aan je voor.

Misty

Onze Misty mag natuurlijk niet ontbreken op onze website. Zij heeft al menig ruitertje leren rijden. Sterker nog, wie heeft er niet op Misty gereden vroeger? Misty zetten wij momenteel alleen nog in voor de introductie- en kabouter lessen ingezet. Ze is geschikt voor de kleinere ruiters


Judith

Judith is de oudste van stal. Ze is nog altijd de meest fanatieke en wil het liefst geen les missen. Judith is ook heel geschikt voor de beginners. Ze heeft een mooie maat waardoor zowel de kleine als de grotere kinderen erop kunnen rijden. Judith is een hele stoere pony die bijna nooit ergens van schrikt. Ze loopt ook graag voorop. Doordat ze zo braaf is kan iedereen dus leren voorop rijden.

Marbria

Door iedereen te rijden, groot of klein, jong of oud. Ze wordt wel duidelijk een dagje ouder nu maar loopt nog graag een rondje mee. Marbria is dol op spelletjes.

Beau

Beau is een echt damespaardje. Ze beheerst de oefeningen van het L. Beau houdt niet zo van springen, maar in het lopen van balkjes krijgt ze steeds meer plezier.

Delano

Een pony voor de ruiter die meer wil leren. Delano loopt namelijk op dit moment ook nog wedstrijden en wordt uitgebracht op M1 niveau. Door zijn bijzondere palominokleur is het een plaatje om te zien. Hij is braaf maar hij geeft de ruiter niets cadeau, een echte pony om veel van te leren dus.

Djémo

De sprookjespony van stal. Super braaf met rijden, een echte allemansvriend. Op dit moment wordt hij uitgebracht in het L1.


Denderose

Een tuigpaard met een gouden hart. Denderose is een zeer fijn paard om te rijden, ze is voorzichtig en vriendelijk. Denderose is bij veel mensen favoriet en heeft ook de nodige kinderharten gestolen. Ze kan overal worden ingezet, voor ons ook een gouden paard dus.

Rocky Lady

Een paard waar de knopjes opzitten. Kun jij ze vinden? Rocky heeft met haar vorige eigenaar wedstrijden gereden en kan zowel dressuur als springen.

Vivace

Ons springpaard. Van springen wordt hij enthousiast en hij doet hierbij altijd enorm zijn best. Dressuur doet hij ook netjes, kortom een allround paard waar je veel van kunt leren.

Derrick

De kleinste pony van de manege, maar niet bij uitstek een beginnerspony. Hij is zeer braaf maar een klein beetje bang aangelegd en een harde werker. Heb je de basis van het rijden geleerd, dan is Derrick een hele fijne pony om op verder te leren.

Devaney

De springpony van de manege. Devaney heeft veel ervaring en met haar slechts 1,38m hoog heeft zij het tot 1,20 springen gebracht en tevens L1 dressuur wedstrijden gelopen. Ze wordt naast de lessen ook ingezet voor de fokkerij omdat zij stermerrie is en prestatie sport. Tevens heeft ze een bijzondere kleur namelijk smoky black. Zij kan dus palomino veulens geven. Dit jaar is ze drachtig van Cassanova du Bois. Zolang het gaat zal zij ingezet worden in de lessen.

Jacko

Een klein paard met een stevig postuur. Jacko is de baas van onze kudde manegepaarden. Zijn beste vriendinnetje is Beau. In de lessen een betrouwbaar paard dat door beginners goed te rijden is achter een ander aan maar ook wordt ingezet voor de betere ruiters.

Angel, Zmirna, Capita, Bella en Jildau

Na jaren trouwe dienst is onze Angel niet meer in staat om mee te doen met de lessen. Angel geniet nu van het buitenleven met kuddegenootjes.

Zmirna is onlangs verhuisd naar België waar iemand heel gelukkig van haar is geworden. Zij heeft nog een paard met dezelfde beperkingen als Zmirna en weet dus hoe ze met haar om moet gaan.

Bella is een super lieve pony maar zij was niet zo geschikt voor de kleinere ruiters. Hierdoor liep zij maar 1 tot enkele uurtjes per week mee in de lessen. Wij zagen aan Bella dat ze graag meer aandacht en beweging kreeg en hebben daarom een nieuw huisje voor haar gevonden waar geen gebrek is aan aandacht en beweging.

Capita is naar het prachtige Frankrijk. Zij zal hier met name ingezet worden voor grondwerk.

Helaas kon Jildau het werk in de bak niet meer aan. Na het maken van Röntgenfoto's en het inspuiten van haar voorbenen ivm. Artrose hebben wij geprobeerd om haar weer op de been te helpen. Zij kan hierdoor nu nog perfect rustige buitenritjes maken maar helaas bleef het werk in de rijbak te zwaar. Nadat zij samen met Sinterklaas een kür op muziek heeft gereden is zij verhuist naar een nieuw adres waar zij werd ontvangen met een box die rijkelijk gevuld was met stro en een hele berg heerlijk geurend ruwvoer.