Hippisch Centrum De Vleet

* Manege Bij de Vleet * Pensionstal Bij de Vleet * Paardenpraktijk Groenveld *

Elk paard is welkom Bij de Vleet, van koudbloed tot atleet

Pensionstalling

Via deze pagina willen wij u informeren over wat onze pensionstalling u en uw paard te bieden heeft. Wat er op de website vermeld staat is meteen gebruiksklaar voor u. Wij hebben echter nog vele wensen en zullen een aantal hiervan de komende tijd in vervulling laten gaan. Zo hebben we alle paddocks opgeknapt, een stapmolen laten aanleggen en is de wei opnieuw ingezaaid en voorzien van een nette en degelijke afrastering. Ook zijn er reeds meerdere poetsplaatsen (een is extra ruim voor bijvoorbeeld de hoefsmid), een spuitplaats met warm en koud water en een solarium gerealiseerd in het ene stalpad en in het andere stalpad meerdere poetsplaatsen en een spuitplaats met koud water. Daarnaast zal in de loop van de tijd een (overdekte) longeerkraal aangelegd worden.

Hippisch centrum De Vleet ligt gelegen in Andijk op slechts 7 autominuten van Enkhuizen en is binnen een half uur vanuit Hoorn en Lelystad te bereiken. Bij De Vleet kunt u genieten van de rust die de omgeving biedt en vanaf ons dakterras kunt u de wijde omgeving zien. U kunt dus letterlijk even lekker onthaasten bij uw paard.

Wij bieden boxen aan voor zowel paarden (normaal en luxe, deze box is ruimer) als pony's. Voor pony's passen wij ons tarief aan. Wij mesten 6 dagen per week uit en met regelmaat zal de box geheel leeg worden gehaald. U heeft bij ons de keuze uit diverse soorten ruwvoer en krachtvoer zodat we elke pony en elk paard een passend dieet kunnen bieden wat uw dier, over de dag verdeeld, zal worden aangeboden.

Wij bieden een buiten/binnenzet service aan. In de zomerdag/weideseizoen zetten wij 's morgens uw paard of pony op de wei, tegen een vergoeding halen wij uw paard of pony ook weer binnen. Dit met uitzondering van de zondag. Als de wei het niet toelaat dan kan uw paard of pony in een van onze paddocks. Op de dag dat machinaal gemest wordt doen wij dit voor u en tegen betaling doen wij dit de overige dagen van de week ook (weer met uitzondering van de zondag).

Het is mogelijk uw trailer bij ons te stallen zodat u altijd snel uw trailer paraat heeft.

Wij hebben een luxe stapmolen staan waar u en uw paard (tegen meerprijs) gebruik van mogen maken. U kunt er dan voor kiezen dat wij uw paard of pony hierin zetten (stapmolen-arrangement) of u kunt ervoor kiezen om er zelf gebruik van te maken (stapmolen-abonnement).

Er zijn meerdere poetsplaatsen, een wasplaats met gratis warm en koud water en een solarium aanwezig. Wij hebben zelfs een extra brede poetsplaats gerealiseerd zodat bijvoorbeeld de hoefsmid voldoende ruimte heeft om goed en veilig zijn werk te doen.

Naar wens is uw paard of pony bij ons in goede handen als deze (dagelijks) medicatie nodig heeft. Zowel Anne-Marie (dierenarts) en Gert-Jan, als de medewerkers van de paardenpraktijk die op het terrein gevestigd is hebben ruime ervaring in het toedienen van diverse soorten medicatie en het begeleiden van een paard dat moet revalideren van een blessure. Heeft u een merrie die moet bevallen van haar veulen? Vraag naar onze mogelijkheden.

Basistarief (box, strooisel, mesten, ruwvoer, krachtvoer en zadelkastje)
- Pony normale stal 325 euro per maand.
- Normale stal 350 euro per maand.
- Luxe stal 410 euro per maand.

Heeft u aanvullende vragen of wensen? Aarzel niet en laat het ons weten!

Faciliteiten

Binnenrijbaan 30mx60m

Binnenrijbaan 30mx40m

Buitenrijbaan 60mx20m met eb en vloed bodem

Indoor longeercirkel met agterbergbodem

Stapmolen voor 6 paarden met equitrack bodem

Poetsplaatsen waarbij 1 extra ruim

Warm/Koud water wasplaats

Koud water wasplaats

Solarium

Boxen normaal en luxe formaat

zomer 3x en winter 4x per dag ruwvoer (hooi en/of kuil)

2x per dag krachtvoer (brok/muesli)

Diverse paddocks waar ook in gelongeerd kan worden

Zadelkastjes

Gezellige kantine

Inpandige paardenpraktijk (eigen dierenarts aanhouden natuurlijk geen probleem)


Privacy en regelementen

Wij hechten zeer aan de privacy van onze klanten, bezoekers en onze medewerkers. Daarom is het niet toegestaan om op het terrein en in de gebouwen van Hippisch Centrum De Vleet video- of filmopnamen of foto's te maken, deze openbaar te maken en/of te publiceren op Social Media, zonder voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Hippisch Centrum De Vleet.

Onze algemene voorwaarden en regelementen zijn onderaan onze website te downloaden.